Herman Fokkema al 40 jaar dirigent van AMDG. Waardering met bloemen en beeldje

Herman Fokkema werd in het zonnetje gezet. Rianne Fokkema

Muziekvereniging AMDG Beilen trad zaterdag na twee jaren met corona voor het voetlicht in de Drenthehal. Tijdens dit concert werd onder andere dirigent Herman Fokkema in het zonnetje gezet met bloemen een een beeldje.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De jeugdonderdelen Jong AMDG, het B- en C-fanfare orkest en de MusicKids lieten muzikaal van zich horen, evenals de blazersklas van de Eshorst. Voor de twirlsters als groep was het een van de eerste optredens voor een groot publiek.

Jubilaris

Voorzitter André Schraa zette zaterdag acht jubilarissen in de bloemetjes, zij kregen allen verleden week een jubileumspeld. Henk Oosterveen, lid van de malletband, kreeg zelfs een speld voor 60 jaar lidmaatschap. Voor dirigent van de malletband, Herman Fokkema, is 2022 ook een bijzonder jaar. Ook hij werd in het zonnetje gezet omdat hij al 40 jaar dirigent is van de malletband van AMDG.

Tijdens het tweede deel van de avond kwamen de A-fanfare onder leiding van Siemen Hoekstra, de A-malletband en het mallet concours team meer aan bod. ,,Afgewisseld met twirl duo’s en een twirlsolo kon het publiek genieten van een gevarieerd programma’, zo besluit Joke Westerhof.

Nieuws

Meest gelezen

menu