Het Drentse Boek bestaat 40 jaar en geeft 40 keer boeken weg

Boeken genoeg bij Het Drentse Boek, de uitgeverij van het Huus van de Taol Het Drentse Boek

Wie jarig is trakteert, vindt uitgeverij Het Drentse Boek van het Huus van de Taol. Alle 1700 leden van de literatuurclubs in Drenthe kregen al een gedichtenbundel met Drentse poëzie cadeau en de komende maanden volgen meer gelukkigen.

Stichting Literatuurclubs Drenthe (meer dan 1700 leden verdeeld over 230 groepen in de provincie) bestaat vijftig jaar. Onlangs kregen alle leden van de club boeken van ‘oetgever’ Bert Rossing van het Drentse Boek, dat dit jaar haar veertigjarig jubileum viert. Rossing: ,,We hebben een mooie selectie van veertig jaar Drentse poëzie kunnen maken. Ik hoop dat de gedichtenbundels worden uitgewisseld tussen de lezers”.

Molens en dieren

Het boek ‘Wilde Jacht – Volksvertellingen uit het oude molenhuis’ gaat naar de 111 leden van het Gilde van vrijwillige molenaars in Drenthe. En het boek ‘Kattenbende en hondenboel’ is voor het Provinciaal Drents Dierentehuis in Beilen.

‘Anfietern’ van het Drents

De komende maanden zullen nog 37 personen en organisaties boeken cadeau krijgen. Rossing: ,,Wat is er mooier dan het ‘anfietern’ van het Drents door een Drents boek cadeau te doen?”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu