Het eind van de vakantie met het Kinderkamp Hijken: ,,Het was fantastisch!"

Iedereen genoot met volle teugen. Rolf Oosting

De zomervakantie is alweer voorbij en dus traditiegetrouw is ook het Kinderkamp in Hijken weer achter de rug. ,,Het was fantastisch”, zo vertelt Rolf Oosting namens de organisatie. Met hutten bouwen, lasergamen, een bezoek van de landmacht, zwemmen en levend stratego hebben maar liefst 52 kinderen zich opperbest vermaakt.

Het Kasteel in Diever bood ook dit jaar weer onderdak. Het kamp begon donderdagavond al met een lasergame avond. Vanwege de regenval werd dat binnen gedaan en de jeugd genoot volop van dit spektakel. Na een avondwandeling en een korte nacht werd de onderbouw de volgende ochtend ontvangen.

Landmacht

Voorzitter Mara Rijff had zich ingezet om de landmacht naar Diever te krijgen, het legervoertuig met de vijf soldaten maakten indruk. Op de vraag of een soldaat al eens iemand had doodgeschoten volgden de geruststellende woorden: ,,Nee, gelukkig niet!” Dat de landmacht niet alleen verdedigende taken op zich neemt, maar ook hulpverlenend bezig is was bij veel kinderen niet bekend.

Dat de landmacht zelfs bereid was om mee te doen met levend stratego werd enorm gewaardeerd, maar ook alle andere activiteiten vielen enorm in de smaak. Oosting, sinds jaar en dag betrokken bij de organisatie van het kamp, was na afloop een buitengewoon tevreden man: ,,Het was een hele goede en lieve groep kinderen. Ik heb eigenlijk best wel goed geslapen. Natuurlijk was ook ik zaterdagmiddag gesloopt, maar dat zijn we elk jaar allemaal. Dat weten we van tevoren!”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu