Het fietstracé op de VAM-berg in Wijster wordt verbeterd en verbreed

De beklimming van de VAM berg is voor velen best een uitdaging. Peter Nefkens

De werkweg aan de oostzijde van de vuilstort in Wijster wordt vanaf maandag verbeterd en verbreed zodat het fietsparcours aantrekkelijker wordt voor nationale en internationale wedstrijden, zoals het komende NK Wielrennen op de weg.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Dat meldt de provincie Drenthe.

Aannemers Avitec en NTP starten maandag met het verbreden van de werkweg. Attero heeft hiervoor opdracht gegeven in samenwerking met de provincie.

Veiligheid vergroten

‘De wegverbreding naar zes meter maakt het mogelijk dat bij wedstrijden auto’s van de wedstrijdorganisatie en volgauto’s veilig en beter kunnen inhalen. Daarnaast wordt de afwatering verbeterd en worden de haakse bochten en wildroosters in dit deel eruit gehaald, om de veiligheid te vergroten. Het tracé wordt ook deels opgehoogd om straks in 2022 goed aan te kunnen sluiten op de nieuwe klimroute naar het Dak van Drenthe.’

Op tijd klaar voor NK in juni

De werkzaamheden worden uiterlijk in de eerste week van juni afgerond, om op tijd klaar te zijn voor de voorbereidingen van het NK op 18, 19 en 20 juni. De VAM-berg blijft in deze periode gedeeltelijk open voor publiek. De toegang vanaf Parkeren-Zuid is tijdelijk afgesloten.

Nieuws

Meest gelezen

menu