Het voormalige gemeentehuis van Smilde wordt een horrorvilla waar je adventuregames The great purge en The last handmaid kunt spelen

In het voormalig gemeentehuis van Smilde kunnen mensen die durven zich in september en oktober in een levensechte horrorfilm wanen. Met dertig acteurs worden hier adventure games gespeeld naar de horrorfilm The Purge en -serie The Handmaid’s Tale.

Foto: Warrior Events.

Foto: Warrior Events.

Als bezoeker ben je de hoofdpersoon en krijg je een missie die je moet volbrengen om te kunnen slagen in de game, meldt het Groningse bedrijf Warrior Events, dat de spellen maakt en ontwikkelt.

‘Je hebt het gevoel alsof je midden in de film terecht komt waarvan jij de hoofdpersoon bent. Je wordt uitgedaagd om de juiste keuzes te maken en bepaalt zelf welke kant je in de verhaallijn opgaat.’

Beide spellen duren twee tot drie uur.

(Tekst loopt door onder foto.)

Geen escaperoom

Het voormalige gemeentehuis van Smilde wordt omgetoverd tot villa met een ‘enorme kelder en meer dan twintig kamers die deel uitmaken van het spel’.

Alita Smit, bedenker en maker van de adventure games, benadrukt het verschil met een escaperoom. ,,Escaperooms bestaan vaak uit een kleine kamer waar bezoekers uit moeten proberen te komen door het oplossen van puzzels, rebussen en raadsels. Een adventure game speel je met een grotere groep op een unieke locatie met een cast van dertig tot vijftig acteurs.”

(Tekst loopt door onder foto.)

Tickets voor The great purge zijn te verkrijgen op apocalypsegames.nl en tickets voor The last handmaid op thrillgames.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu