Hoogersmilde in het teken van duurzaamheidsmarkt

Bezoekers kunnen informatie krijgen over besparingen. Pixabay

Duurzaamheid en energie besparen is een veelbesproken item, reden voor Dorpsbelangen Hoogersmilde op zaterdag 11 juni van 10.30 uur tot 15.30 uur een duurzaamheidsmarkt te houden. Bezoekers krijgen veel informatie over energiebesparing en duurzaamheid.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De markt is op de parkeerplaats bij de Olde Bieb. Het publiek krijgt informatie over zonnepanelen, warmtepompen, HR +++glas, ledverlichting, elektrische auto of fiets. Maar ook de afvalscheiding, Teff meel voor pannenkoeken en informatie over het zonnepark komen aan bod. Heppie uit Smilde en Team Gezond in Midden-Drenthe zijn eveneens van de partij.

Enkele politici hebben hun medewerking toegezegd en de gemeente Midden-Drenthe is aanwezig voor voorlichting over regelgeving en subsidieverstrekking.

Veiling

De organisatie is van plan een veiling te houden. De ingebrachte goeden worden per opbod verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de Voedselbank Midden-Drenthe. Het Rad van avontuur draait die middag en Jeugdwerk en Welzijn geven acte de presence. Wie dat wil kan eigen tweede leven spulletjes verkopen.

Wie spullen aan wil bieden voor de veiling kan mailen of bellen: A. Pieters, hetblauwemeer@hetnet.nl , 0618634785; B. Warries, berthawarries948@gmail.com , 0682589180; M. van der Velde, velde1615@gmail.com , 0650272936.

Nieuws

Meest gelezen

menu