Horecaondernemers in Midden-Drenthe maken zich grote zorgen

Bertus Witteveen (links) en Niek van den Berg. Norma Riemersma

De horeca is zwaar getroffen door de coronamaatregelen en ook horecaondernemers in de gemeente Midden-Drenthe doen hun best om deze periode het hoofd boven water te houden. Terwijl het prachtig terrasweer is, moeten de deuren van hun bedrijven echter gesloten blijven.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Bij Diggels in Westerbork worden maaltijden afgehaald en bezorgd. Eigenaar Bertus Witteveen: ’Dat loopt best goed, maar het is natuurlijk niet genoeg om het omzetverlies goed te maken. Het is mooi om te merken dat Westerborkers aan ons denken, maar we begrijpen ook dat ze niet elke dag een maaltijd bestellen. De loonkosten van onze 33 medewerkers worden voor 90 procent vergoed, maar door nog enigszins actief te zijn, worden we daar op gekort. Over onze zorgen zijn we heel open en eerlijk naar ons personeel. Het is een trouwe ploeg en we moeten het samen doen. Het laatste wat we willen is dat we afscheid moeten nemen van medewerkers. Binnenkort gaan we eens kijken bij een horecabedrijf in Raalte. Ik ken het bedrijf en ze waren laatst in het nieuws met schermen van plexiglas waardoor de horeca wellicht weer kan opstarten. Zij willen hun kennis graag delen, dus ik wil daar mijn licht eens opsteken. We houden het nog wel even vol, maar ik weet niet hoe lang.’

Rode cijfers

Nieuws

menu