Humanitas Midden-Drenthe bezorgt 140 kerstpakketten: ,,Sommige mensen barstten in tranen uit!"

Vrijwilligers drinken een kop koffie om vervolgens de pakketten weg te brengen. Anneke Stevens

Maar liefst 140 gezinnen met geldzorgen in Midden-Drenthe werden zaterdag verrast door Humanitas en de kerken met een kerstpakket.
Lees meer over
Midden-Drenthe

,,Deze mensen hebben het toch al zo moeilijk. Zij hebben geen werkgever of een andere relatie van wie ze een extraatje mogen ontvangen in de dure decembermaand,’ vertelt Anneke Stevens, coördinator van deze actie. ‘Onze bezorgers krijgen zulke dankbare reacties als ze de pakketten afleveren. Sommige mensen barstten zelfs in tranen uit!’

Initiatief

Ruim 15 jaar geleden namen Humanitas en de kerken in Midden-Drenthe het initiatief voor deze actie. De actie wordt gecoördineerd door Humanitas, die de maatschappelijke instanties uitnodigt om hun cliënten, die te maken hebben met geldzorgen aan te melden voor een kerstpakket. Het gaat om gezinnen die, omdat ze daarvoor niet [meer] in aanmerking komen, geen kerstpakket van de Voedselbank krijgen.

Iets extra’s

De 140 gezinnen ontvingen zaterdag een pakket met houdbare levensmiddelen, zodat zij ook iets extra’s hebben met de feestdagen. Voor kinderen tot 13 jaar werd er een kerstcadeautje bij gegeven.

De meeste kerken in Midden-Drenthe hebben een financiële bijdrage geleverd aan deze actie.

Nieuws

menu