Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Beilen. Voor mensen die moeite hebben met werken met computer of smartphone

De officiële opening werd verricht door wethouder Jan Schippers (rechts). Eigen foto

Wethouder Jan Schipper van de gemeente Midden-Drenthe heeft deze week het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek van Beilen geopend.
Lees meer over
Midden-Drenthe

In Nederland hebben veel mensen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger. De bibliotheek heeft speciaal opgeleide medewerkers die helpen met het vinden van informatie op het internet en kunnen doorverwijzen naar de juiste instanties. Deze hulp is gratis.

,,Als gemeente streven we ernaar dat alle mensen de kans krijgen om mee te kunnen blijven doen in onze samenleving”, aldus wethouder Schippers. Daarom is het mooi om te zien dat iedereen die digitaal minder vaardig is, nu op een laagdrempelige manier hulp kan krijgen van medewerkers die met ze meedenken. En door wie ze op weg worden geholpen en van de nodige informatie worden voorzien.”

Het IDO in Bibliotheek Beilen is geopend op dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur, op vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur. Meer informatie over het IDO is te vinden op de website van de bibliotheek en op www.bibliothekendrenthe.nl/ido .

Nieuws

Meest gelezen

menu