Jeroen Bechtold verzorgt solo-expositie in Galerie del Campo in Wijster

Prachtig werk in Galerie del Campo. Lizette Groffen

Eind 2020 verscheen ‘Divine Fingerprints’, een imposant boek over het keramisch oeuvre van Jeroen Bechtold. Dit boek is de aanleiding voor een overzichtstentoonstelling bij Galerie del Campo in Wijster.

Deze tentoonstelling is te bekijken van 22 augustus tot en met 24 oktober.

Het oeuvre van Jeroen Bechtold beslaat een periode van ruim veertig jaar waarin de kunstenaar begon als ontwerper voor de bekende Rosenthal fabriek in Duitsland.

Na de Rietveld academie, waar hij onder andere les kreeg van Jan van der Vaart, ontwikkelde zijn kunstenaarschap zich met rasse schreden. Vooral internationaal, getuige gastdocentschappen, congressen, workshops en tentoonstellingen over de hele wereld. Ook werkte hij in diverse landen en is zijn werk in menig Nederlands en internationaal tijdschrift en boek gepubliceerd.

Porselein

Bechtold werkt uitsluitend met porselein. Porselein was ooit ongelofelijk duur en werd fanatiek verzameld door mensen met aanzien, macht en geld. Hij kiest ervoor om dat symbool van macht en geld te gebruiken om er zijn keramische verhalen mee te vertellen.

Door het maken van zijn boek kreeg het platte vlak zijn aandacht, met fotobewerking laat hij er zijn porseleinen stukken deel uitmaken van grotere omgevingen en het verhaal vertellen zoals hij dat wil.

Voor het eerst laat Jeroen Bechtold series vervreemdende, ingezoomde opnames en composities van zijn werk zien, die uitgeprint een belangrijk onderdeel vormen van deze bijzondere tentoonstelling in Galerie del Campo.

www.galeriedelcampo.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu