Jeugd uit Midden-Drenthe vermaakt zich opperbest: ,,Het was een vrolijke boel"

De kinderen vermaakten zich uitstekend. Marion Gruijters

Ook deze zomervakantie houdt Humanitas Midden-Drenthe elke dinsdag een kinderactiviteit. Komende dinsdag gaat de groep naar het Beleefpark in Dwingeloo. Daar kan de jeugd weer leuke avonturen beleven, zwemmen en spelen. Ook dinsdag beleefden zo’n 40 kinderen weer een prachtige dag samen.

,,Vanaf Dierenweide Stroomdal werd een ritje gemaakt met de paardentram van de Bakkershoeve in Wijster, via Lievingerveld, Scharreveld, Holthe en Makkum. Dat was een vrolijke boel en er werd er luidkeels gezongen onderweg’” zo vertelt Anneke Stevens namens Humanitas. Er waren enkele tussenstops voor versnaperingen, spelletjes en een minidropping. Na de lunch op de Dierenweide arriveerden enkele Beiler spuitgasten met twee brandweerauto’s. Er werd enthousiast deelgenomen aan het brandweerspel, de jeugd mocht met echte brandweerspuiten een ‘brand blussen’. De Rangers van de Dierenweide begeleidden de kinderen en deden zelf weer naar hartenlust mee.

Wethouder op bezoek

Tijdens het brandweerspel kwam wethouder Jan Schipper een kijkje nemen. Hij liet zich bijpraten over de activiteiten die Humanitas Midden-Drenthe deze zomer organiseert en kreeg een rondleiding.

Aan de kindervakantieactiviteiten mogen alle kinderen uit Midden-Drenthe van 5 tot en met 12 jaar meedoen. Dit is mede mogelijk door medefinanciering van Jeugdfonds Sport en Cultuur, de gemeente en Humanitas. Kinderen die mee willen doen aan één of meerdere activiteiten kunnen zich opgeven per mail ( actie-midden-drenthe@humanitas.nl ), telefonisch 06 293 743 55 of een formulier bij Dierenweide Stroomdal halen. Deelname is gratis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu