Jongensdroom Roy Haak komt uit: 24 uurs race op circuit van Spa-Francorchamps

Roy Haak. Willem van Dalen

Autocoureur Roy Haak ziet een lang gekoesterde jongensdroom uitkomen. Hij gaat in het etmaal van zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober de 24 uurs race rijden op het circuit van Spa-Francorchamps in België. De trainingen zijn op vrijdag 22 oktober.

Roy Haak van het Willem van Dalen racing Westerbork team heeft nog nooit in het donker gereden, maar gaat graag deze uitdaging aan. De drie ingezette auto’s worden met vier coureurs bemand. Na een bepaald aantal ronden wordt een coureur door een andere rijder afgewisseld. Tevens kan dan getankt worden en onderhoud worden verricht door de monteurs.

Willem van Dalen van ‘Willem van Dalen Racing Westerbork’: ,,Met dik 100 auto’s op de baan, waarvan bijna 70 Citroën C1’s, wordt het een enorme uitdaging!”

Het Börker team krijgt ondersteuning van het ervaren D.A.T racing team uit Genemuiden. Die zet drie auto’s in van het merk Citroën C1. De Citroën C1 lijkt op de auto die Roy Haak gewend is tijdens zijn vele PTC-racing cupwedstrijden. Van Dalen: ,,Dus dat zal geen probleem zijn.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu