Jongeren in Midden-Drenthe dragen 21 projecten aan om hun eigen leefomgeving te verbeteren

Tienersoos Teenspirit te Nieuw Balinge, een van de 21 inzendingen. Adinda Media

Voor het project Up2you in Midden-Drenthe kwamen maar liefst 21 inzendingen binnen. Binnen de grenzen van dit project worden jongeren uitgedaagd met ideeën te komen om hun eigen omgeving te verbeteren.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Er zijn via social media inzendingen gekomen uit diverse dorpen uit Midden-Drenthe van zowel individuele jongeren als jongeren(organisaties). De ideeën lopen uiteen van een skatebaan, tot activiteiten voor ouderen, van het vernieuwen van diverse jeugdruimtes tot het organiseren van een silent disco voor de jeugd in de wijk.

Onder de indruk

Harold Kamps, jongeren- en opbouwwerker en coördinator preventie en voorlichting CJG Midden-Drenthe: ,,De jury heeft alle inzendingen bekeken en waar nodig nog aanvullende vragen gesteld. Ook bij deze editie is de jury weer onder de indruk van de creativiteit, het enthousiasme en de kwaliteit van de initiatieven van de jongeren. De jury heeft dan ook de lastige taak om de prijzen te verdelen. Het uiteindelijke doel is om met de jongeren alle initiatieven te realiseren.

De jury denkt op dit moment na over de plaats en manier waarop de prijsuitreiking kan plaatsvinden. Door de huidige coronamaatregelen is het lastig dit op een centrale plaats te regelen.

Gezamenlijk project

Up2you is een gezamenlijk project van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe, de gemeente Midden-Drenthe en het team jongerenwerk van Welzijnswerk Midden-Drenthe met ondersteuning van Adinda Media en HQ Social.

In 2019 heeft de gemeenteraad van Midden Drenthe besloten dit project eens per drie jaar een structurele bijdrage toe te kennen. Meer informatie over dit project is te vinden op de website: http://www.up2youmiddendrenthe. nl

Nieuws

menu