Kees Wielink ontvangt gouden erespeld na 31 jaar als consul van Oorlogsgravenstichting gemeente Midden-Drenthe

Kees Wielink en Arie Harrewijn. Foto: gemeente Midden-Drenthe.

Als dank voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in gemeente Midden-Drenthe ontving Kees Wielink maandag een gouden erespeld uit handen van Arie Harrewijn, inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting.

Kees Wielink nam na 31 jaar afscheid als consul. Hij was de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Midden-Drenthe en verantwoordelijk voor alle contacten rondom het onderhoud van de oorlogsgraven in deze gemeente: zes Nederlandse en dertien geallieerde oorlogsslachtoffers liggen hier begraven. Wielink is als consul opgevolgd door John van Egten.

In heel Nederland ondersteunen ongeveer 350 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Herinnering levend houden

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en door het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu