Kerkenraden PG Smilde en Hoogersmilde verwelkomen nieuwe predikant: Anita van der Heide

Een nieuwe predikante voor Smilde en Hoogersmilde. Pixabay

In de Koepelkerk in Smilde is zondag 22 augustus om 14.30 uur een dienst, waar Anita van der Heide-van Klaveren als predikant haar intrede gaat doen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De kerkenraden van de Protestantse gemeenten van Hoogersmilde en Smilde besloten begin 2020 samen op zoek te gaan naar een nieuwe voorganger voor 60% fte, in de vacature die was ontstaan door het vertrek van dominee Anja Donker.

Kort na dit besluit kreeg de ingestelde beroepingscommissie te maken met de vele coronabeperkingen en bleef alleen de mogelijkheid over om gebruik te maken van het internet.

Anita van der Heide uit Groningen reageerde onder andere op deze vacature in Smilde en Hoogersmilde en werd na diverse gesprekken door de beroepingscommissie voorgedragen aan de leden van beide gemeenten.

Via de website van de kerk was de presentatie van Anita met haar man Maarten en zoon Siem te volgen. Ook het ingaan op vragen van gemeenteleden vond plaats via de beeldverbinding. Daarna hebben alle gemeenteleden thuis een stembrief gekregen, waar massaal positief op werd gereageerd. Middels deze wel heel bijzondere procedure werd het beroep uitgebracht, die Anita van der Heide aanvaardde en wordt ze komende zondag in een feestelijke dienst bevestigd en welkom geheten.

De grote interne verbouwing van het interieur van de Koepelkerk is bijna afgerond en is zondag 22 augustus te gebruiken. Met inachtneming van de coronamaatregelen, zoals het 1,5 meter afstand houden en het vooraf aanmelden (via e-mail: kerkdienst.pknsmilde@gmail.com ) zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kerkdienst is ook live te volgen (of op een later tijdstip terug te kijken) via www.pkn-smilde.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu