Kleinkunst in de Stefanuskerk in Westerbork. Gloed treedt voor het voetlicht

De kleinkunstgroep Gloed brengt een voorstelling in de kerk. Foto: Sander Eggen

De Nederlandstalige kleinkunstgroep Gloed verzorgt zaterdag 30 oktober (20.00 uur) een voorstelling in de Stefanuskerk in Westerbork. Niet helemaal toevallig; de twee oprichters van Gloed – Gerard Veltrop (gitarist, componist) en Rudi Korthuis (zangeres) – zijn een jaar geleden verhuisd van Nijmegen naar Westerbork.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Een concert verzorgen in de sfeervolle kerk in Westerbork is voor hen dan ook een soort, door corona verlaat, kennismakingsconcert.

Vanaf 2005 maakt Gloed, bestaande uit vier muzikanten, het publiek deelgenoot van haar kleinkunst. Met zelfgeschreven composities en verhalende Nederlandstalige liedjes op basis van gedichten van bekende en onbekende dichters en tekstschrijvers.

Vier

Tijdens dit concert brengt Gloed met name de liedjes van hun laatste album ‘Vier’ ten gehore. Gerard Veltrop - gitarist en componist van de groep – liet zich voor dit album onder andere inspireren door het werk van onder andere Leo Vroman, Joke van Leeuwen, Jacqueline van der Waals, Frank Eerhart, Sara Kay en Paul Asselbergs.

De groep hoort regelmatig dat de kracht van Gloed schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer die zij tijdens concerten creëren. De zangeres verstaat de kunst van het (zingend) vertellen: ook haar toelichtingen over de nummers geven extra kleur aan een concert.

Op de site van Gloed zijn YouTube-filmpjes te bekijken / beluisteren: www.gloed.nu

Reserveren: [email protected] en er is een coronacheck.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu