Kunstenaar Anneke Verstegen uit Hoogersmilde is op zoek naar dát stuk roest waar een beeld van gemaakt kan worden

Anneke Verstegen. Eigen foto

Kunst en cultuur snuiven kan in de Aventurijn in Smilde, daar houdt de Kunst en Cultuur4Daagse tot en met 29 augustus twee exposities. Anneke Verstegen is één van de 23 kunstenaars, men kan haar struinend vinden op schroothopen om net dat stuk roest te vinden waarmee zij een beeld kan maken.

Zo zag zij in een platgewalste zadeldrager een paardenhoofd, door haar ervaring met paarden ontstond al schetsend het beeld ‘Diepe Zucht’. ,,Als een paard een diepe zucht slaakt dan is dat een teken van ontspanning. Het beeld geeft u de gelegenheid om erin te staan en uw interactie te vangen in een foto”, zo vertelt de kunstenaar. Het paard is gemaakt van oud-ijzer, vervilte wol, kralen en natuursteen.

Anneke Verstegen woont en werkt in Hoogersmilde. Portret en linosnede zijn haar specialiteiten maar tekenen, schilderen en driedimensionaal werk is haar even lief.

De uitdaging in onderwerp en techniek aangaan is voor Anneke essentieel.

Het 20/20 werkje heet ‘de hand-uit-reiken’: ,,Het werkt bevrijdend om buiten je eigen comfortzone je in te zetten voor een ander of nieuw doel.” Meer weten over haar werk? Bezoek dan haar website (www.Annekeverstegen.nl) of Facebookpagina.

Overzichtstentoonstelling

Bezoekers kunnen op zaterdag en zondag in de Aventurijn van 13.00-17.00 uur terecht. Er is een overzichtstentoonstelling ‘Beeldende kunst maakt vrij’, waar 23 kunstenaars uit de gemeente Midden-Drenthe een klein overzicht van hun werk laten zien. Daarnaast is er een expositie ‘Vrijheid van Expressie’, waar alle 23 kunstenaars een kunstwerk in een kader van 20 bij 20 tonen. De thema’s van beide exposities verwijzen naar 75 jaar vrijheid in Nederland. Twee deelnemende kunstenaars zijn gedurende de openingstijden aanwezig.

www.kunstcultuur4daagse.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu