Langdurige eenzaamheid kan gevolgen hebben. Projectteam Eén tegen eenzaamheid Midden-Drenthe biedt uitkomst

De verschillende partijen hebben de handen ineengeslagen en gaan de strijd met eenzaamheid aan. Jolien Bennema Welzijnswerk Midden-Drenthe

Mensen die eenzaam zijn lopen een grotere kans om depressief of ziek te worden. Er is hulp aanwezig in Midden-Drenthe, het projectteam Eén tegen eenzaamheid biedt uitkomst.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Een coalitie van partijen, waaronder de gemeente Midden-Drenthe, Welzijnswerk en de GGD Drenthe, richtten projectteam Eén tegen eenzaamheid Midden-Drenthe op. Voor het projectteam is het belangrijk dat het bespreken van eenzaamheid makkelijker wordt. Iedereen, jong of oud, voelt zich af en toe eenzaam, maar langdurig eenzaam voelen kan ernstige gevolgen hebben.

Overeenkomst

Daarom ondertekende wethouder Dennis Bouwman in het najaar van 2019 een overeenkomst met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarmee beloofde de gemeente dat ze samen met anderen haar best gaat doen om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen. Eén tegen eenzaamheid Midden-Drenthe is daar een mooi resultaat van.

Iedereen die wil helpen kan zich aansluiten. De organisaties die samenwerken in het WelWoZo-overleg (Welzijn, Wonen en Zorg) hebben zich als eerste aangesloten. Dit zijn organisaties zoals thuiszorg, Cosis, zorgboerderijen, verpleeghuizen, maar ook de woningcorporaties Actium en Woonservice. Door zich aan te sluiten beloven deelnemers dat zij zich de komende twee jaar gaan inzetten om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen.

Prominente rol

Ook krijgen inwoners zelf een prominente rol binnen het project, zo legt wethouder Dennis Bouwman uit: ,,De samenwerking tussen organisaties, verenigingen en inwoners in Midden-Drenthe is goed, daar willen wij als gemeente graag bij aansluiten. Wij geven de mensen in onze dorpen en buurten graag de kans om zelf een goede aanpak te bedenken. Zij kunnen hierbij op de steun van de gemeente rekenen.”

Wie zich eenzaam voelt of iemand kent die eenzaam is kan dat melden bij Welzijnswerk Midden-Drenthe. Dit kan via de website van Welzijnswerk (www.welzijnswerkmd.nl) of door te bellen naar 088-16 51 200.

Nieuws

Meest gelezen

menu