Martin en Sanne uit Smilde zijn 20 jaar samen en stappen op de racefiets richting Parijs. Zij brengen 'hartzeer' onder de aandacht

Het echtpaar Joldersma is in training voor hun sportieve reis naar Parijs. Lynn Joldersma

Een mooi en sportief levensverhaal. Gekoppeld aan een goed doel. Martin Joldersma (43) en Sanne Joldersma-van den Bosch (39) fietsen komend Hemelvaartsweekend voor de Hartstichting naar Parijs.
Lees meer over
Midden-Drenthe

In 2022 zijn Martin en Sanne Joldersma 20 jaar samen, zij verloren destijds letterlijk hun hart aan elkaar in Parijs. Sanne: ,,Inmiddels bijna 15 jaar getrouwd en met twee prachtige kinderen. Maar we hebben helaas door de jaren heen ook veel ‘hartzeer’ langs zien komen.”

Hartstilstand

De vader van Sanne kreeg op 5 december 2014 een hartstilstand, maar werd gelukkig op tijd geholpen. Daarna bleek dat Sanne naar alle waarschijnlijkheid van beide ouders erfelijke factoren heeft meegekregen, die hart- en vaatziekten kunnen veroorzaken.

Sanne: ,,Los van een hoge bloeddruk heb ik gelukkig geen last. Dit is wel de reden geweest waarom ik de Hartstichting volg, met hun projecten. Toen ik de oproep van de Hartstichting zag om met een georganiseerde tocht naar Parijs te fietsen was één en één uiteraard twee.”

Jolly

De familie ‘bijnaam’ is jolly en laat dit nou net het Franse woord voor blij en gelukkig zijn. Sanne: ,,Wij willen ons jubileum met onze blije harten dan ook vieren door een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar hart- en vaatziekten als Team Jolly Coeur.”

Sanne en Martin Joldersma fietsen op hun identieke Canondale Caad 8 racefietsen in het Hemelvaartweekend 2022 in vier dagen van Den Haag naar Parijs.

Verrassing

Dochter Lynn (13) en zoon Sem (11) gaan die dagen naar hun grootouders. Sanne: ,,Als verrassing hebben opa en oma besloten om hen ook mee te nemen naar Parijs en na een aantal dagen sightseeing ons op zondag met z’n vieren onder de Eiffeltoren op te wachten.”

Wie Martin en Sanne willen helpen een mooi bedrag voor de Hartstichting bij elkaar te krijgen kan doneren via https://paris.cyclevoorjehart.nl/jolly-coeur?skip_cookies=true&#amount=0

Nieuws

menu