Medewerkers De Driemaster genieten van een vrije dag. Studenten zijn aan zet

Cliënten en studenten bij de ingang van De Driemaster. Interzorg

Medewerkers van De Driemaster in Smilde hebben deze week onverwacht een dagje vrij kunnen nemen. Drie dagen lang namen 37 derdejaarsstudenten van de opleiding Verpleegkundige de zorg over om het zorgpersoneel een dagje te ontlasten.
Lees meer over
Midden-Drenthe

De gevolgen van het coronavirus zijn binnen veel zorginstellingen nog voelbaar. Geïnspireerd op een project bij Accolade Zorg in Assen hebben Interzorg Noord Nederland, Drenthe College Assen en Noorderpoort Assen daarom de handen ineen geslagen om medewerkers van locatie De Driemaster te ontlasten.

Hoge werkdruk

Binnen de zorg is de werkdruk hoog en de uitval groot. Medewerkers van De Driemaster reageerden dan ook positief op het driedaagse project. ,,Door deze mogelijkheid realiseren medewerkers nog meer hoeveel kennis zij in huis hebben en kunnen delen. Met elkaar geven we studenten het vertrouwen dat ze het echt kunnen,” aldus Zorgmanager Marjan Klaucke.

Het project was voor studenten van Noorderpoort en Drenthe College een mogelijkheid om veel praktijkervaring op te doen. Het biedt ook dé kans met klasgenoten en vrienden samen te werken en regie te hebben op de zorg. Dat beaamt een groep studenten die dinsdagochtend in het restaurant even pauzeert.

Taakverdeling

,,Het verdelen van de taken ging goed. We hebben de afdelingen verdeeld tussen Drenthe College en Noorderpoort, want om ook nog te werken met mensen die je niet kent, dat is best lastig. We moeten namelijk in erg korte tijd alle cliënten leren kennen. Als je dan ook nog moet nadenken hoe je collega ook alweer heet en precies doet, daar zijn de cliënten niet mee geholpen en voor hen willen we het beste natuurlijk!”
Het project begon maandag 23 mei om 07.00 uur en eindigde woensdag 25 mei om 23.00 uur. De studenten stonden ingepland voor verschillende diensten in de zorg, begeleiding, dagbesteding en huishouding. Uiteraard waren medewerkers van De Driemaster aanwezig in verband met BHV, calamiteiten en om de kwaliteit van zorg en begeleiding te borgen.

Extra werkzaamheden

Gezien de grootte van de groep studenten was er ruimte voor extra werkzaamheden, maar vooral voor extra aandacht voor cliënten van De Driemaster. Zij vonden het prachtig: ,,Natuurlijk is het hier drukker dan anders, maar deze jonge mensen verstaan hun vak, zijn lekker enthousiast en durven dingen te vragen.”

Nieuws

menu