Met drie vrouwen op de eerste vijf verkiesbare plaatsen hoopt GroenLinks Midden-Drenthe veel mensen aan te spreken

De eerste vijf kandidaten op de lijst van GroenLinks Midden-Drenthe Bé van der Veen

Leden van GroenLinks hebben, zoals verwacht, gekozen voor Rudie Weima als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Rudie Weima woont in Beilen en gaat een team van vijf verkiesbare leden aanvoeren. Op nummer 2 staat Henk van der Beek uit Westerbork, op nummer 3 Liesbeth Visser uit Beilen, gevolgd door de twee nieuwkomers Koosje Dedden uit Hijken en Fenna Bolding uit Hooghalen.

Verkiesbare plek

Weima: ,,De cursus Politiek Actief motiveerde Koosje voor een verkiesbare plek op de kandidatenlijst. Als nieuw gezicht neemt zij frisse ideeën mee, naast haar kennis en ervaring vanuit haar werk in de zorg. Met Fenna op plek vijf zijn we bijzonder gelukkig. Na een indrukwekkende loopbaan in de landelijke politiek is Fenna nu actief als voorzitter van GroenLinks Drenthe. Het is haar wens ook in de lokale politiek een rol te spelen en GroenLinks Midden-Drenthe te versterken. Met Fenna in de fractie hebben we een enorm brok ervaring in huis. Met ons vijven zijn we een gedreven ploeg die met ieders netwerk midden in de samenleving staat en uitstekend functioneert als steunfractie.”

Drie vrouwen

Met drie vrouwen op de eerste vijf verkiesbare plaatsen hoopt GroenLinks Midden-Drenthe veel mensen aan te spreken. Weima: ,,Wij staan voor een duurzame samenleving, ook in sociaal opzicht. Deze visie hebben we verwoord in ons verkiezingsprogramma met de speerpunten op wonen, klimaat, zorg en landbouw en groen.” GroenLinks zet na de verkiezingen volop in op deze speerpunten.

Nieuws

menu