Midden-Drenthe wil goed armoedebeleid: ,,Inzetten op communicatie en ervoor zorgen dat we de schaamte wegnemen”

Midden-Drenthe zet volop in op goed armoedebeleid. Pixabay

Aan de slag, dat was in het kort de boodschap van wethouder Jan Schipper donderdag. Die avond werd door de gemeenteraad het nieuwe armoedebeleid vastgesteld.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Wettelijke noodzaak was er overigens niet om het bestaande beleid te wijzigen, maar verbeterpunten lagen er wel. Alle regelingen voor minima worden in het nieuwe beleid opgenomen. Hierdoor verviel eveneens de noodzaak van aparte nota’s voor chronisch zieken en gehandicapten en voor kinderen die opgroeien in minimahuishoudens.

De raad vroeg aandacht voor ‘laptopachtige’ device, eenzame ouderen, maatwerk en goede communicatie.

Maatwerk

Wethouder Jan Schipper (CDA): ,, We proberen maatwerk te leveren waar dat kan, binnen de regels van de wet. We zijn echt trots op ons armoedebeleid.” Toch bleven er wat zorgen na deze toezegging.

Ageet van Dijken (ChristenUnie): ,,Er is veel schaamte. We moeten een vangnet zijn. Maar hoe bereiken we die mensen?” Dat gevoel heerste bij meerdere partijen. Schipper wil hiervoor nadrukkelijk gebruik blijven maken van de bestaande netwerken, maar: ,,We moeten écht goed inzetten op communicatie en ervoor zorgen dat we de schaamte wegnemen.”

Nieuws

menu