Mieke Damsma overhandigt cheque. Klanten Voedselbank krijgen iets extra's met de feestdagen volgend jaar

Mieke Damsma (l) overhandigt de cheque. Wim Oosting

Mieke Damsma, die onlangs afscheid nam als burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe, overhandigde verleden week een cheque aan Wim Oosting, voorzitter van Voedselbank Hartje van Drenthe. De Voedselbank kreeg 1429,66 euro om in de toekomst tijdens de feestdagen iets extra’s te doen voor hun klanten.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Damsma gaf voorafgaande aan haar afscheid aan in plaats van cadeaus graag giften te willen voor dit goede doel. Wim Oosting nam in tegenwoordigheid van coördinator Alie Reitsma aan de Omloop in Beilen graag deze cheque in ontvangst: ,,We mogen ermee doen wat we willen.” Mevrouw Damsma gaf echter wel als tip mee dat met de feestdagen iets extra’s leuk zou zijn. Oosting: ,,En dat gaan we doen. We gaan onze pakketten tijdens de feestdagen in 2022 opleuken hiermee. Met iets luxere artikelen in het pakket dan normaal gesproken.”

In Midden-Drenthe maken 33 gezinnen gebruik van de Voedselbank: 71 personen waarvan 28 jonger dan 18 jaar.

Drempel

Wim Oosting: ,,Op zich draait het goed, maar het mogen er meer zijn. Dat klinkt gek, maar we zijn ervan overtuigd dat er meer gezinnen zijn die in aanmerking zouden komen voor de Voedselbank.” Oosting en zijn vrijwilligers willen graag helpen, maar dan moeten die gezinnen eerst een drempel over: ,,Er is nog veel verborgen armoede. De screening is nu redelijk zwaar. Mensen moeten echt met de billen bloot. Dat moet makkelijker en dat wordt het ook.”

Moet er nu nog een vragenlijst ingevuld worden met 26 vragen dat wordt er straks een met ‘slechts’ 5 vragen.

Nieuws

Meest gelezen

menu