Minister Henk Staghouwer laat zich bijpraten in de nieuwste wijk van Beilen: Lievingerveld

De minister werd ontvangen door een delegatie van de fractie van de ChristenUnie Midden-Drenthe. ChristenUnie Midden-Drenthe

ChristenUnie minister Henk Staghouwer bezocht zaterdagmiddag de wijk Lievingerveld in Beilen. Met zijn bezoek vroeg hij aandacht voor de grote opgave die er ook voor de gemeente Midden-Drenthe ligt op het gebied van wonen. Een thema waar de komende vier jaar door college en raad hard aan gewerkt gaat worden.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Ja, er moet nog wel het een en ander gebeuren in Lievingerveld, maar desondanks was Staghouwer onder de indruk. ,,Hij vond het mooi en bijzonder,” aldus fractievoorzitter Ageet van Dijken. ,,Met name het goede gevoel van lef, duurzaamheid en naoberschap in de gemeente Midden-Drenthe hebben indruk gemaakt.”

In Lievingerveld krijgen inwoners veel ruimte om regelarm, op duurzame wijze én met elkaar woningen te bouwen. Staghouwer ging in gesprek met een aantal bewoners over verschillende problemen die spelen op het gebied van wonen..

Van belang

Fractievoorzitter Ageet van Dijken haakte daar ook op in: ,,Ook het belang van een (lokale) overheid die inwoners ruimte geeft, is van belang. Om burgers te faciliteren en te vertrouwen. Zodat ze zelfstandig en met een optimale begeleiding vanuit de gemeente aan de slag kunnen. Dat dit kan, weliswaar met vallen en opstaan, bewijst ook een wijk als Lievingerveld.”

ChristenUnie commissielid Gert Pronk, die zelf ook in Lievingerveld woont:: ,,Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen willen we als lokale fractie benadrukken dat we ons de komende jaren stevig gaan inzetten voor alle inwoners van Midden-Drenthe. Om te voorzien in de behoeften van alle woningzoekenden."

Nieuws

menu