Multatuli 200 jaar. Bijzondere voorstelling van 'Havelaar de musical' in Het Valkenhof in Beilen

Een fragment uit de voorstelling. Studio 26

Ter ere van de tweehonderdste verjaardag van Multatuli presenteert Studio26 in samenwerking met Stichting Kunst in Beweging de voorstelling: `Havelaar de musical´. De voorstelling is komende donderdag te bewonderen in Zalencentrum Het Valkenhof in Beilen van 19.30-21.00 uur.
Lees meer over
Midden-Drenthe
Theater en musical

Voor informatie en tickets zie website.

De voorstelling is naar Beilen gehaald door de werkgroep Fairtrade van de Gemeente Midden-Drenthe in het kader van de Fairtradeweek van 30 oktober tot 7 november.

Het verhaal is gebaseerd op één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur: Max Havelaar, of de koffieveilingen der Nederlandsche handelsmaatschappij.

Bijzonder

Een bijzondere voorstelling”, zo vertelt Otto Krediet namens de organisatie. ,,‘s Middags is de voorstelling al te bewonderen door leerlingen van het voortgezet onderwijs. Voor de avondvoorstelling zijn nog kaarten beschikbaar.”

In deze voorstelling worden koloniale misstanden in Nederlands-Indië op vertellende en beeldende wijze gespeeld. De voorstelling wordt ingeleid door drie vertellers die het publiek een waargebeurd verhaal willen vertellen. De drie vertellers transformeren gedurende de voorstelling naar alle personages uit het boek. Bezoekers maken onder andere kennis met Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, Saïdja en Adinda en natuurlijk ook met Max Havelaar zelf.

Afpersing, uitbuiting, liefde, geld en macht

Tijdens de voorstelling is er sprake van afpersing, uitbuiting, liefde, geld en macht. Deze theaterproductie is een eerbetoon aan één van Nederlands grootste schrijvers. De cast van Havelaar de Musical bestaat uit de semiprofs van De Nederlandse Musical Academie. De derdejaars studenten toeren met Havelaar de Musical door het land en doen diverse theaters aan.

podiamiddendrenthe.nl/agenda/musical-max-havelaar-in-beilen

Nieuws

Meest gelezen

menu