Nederlands kampioen dressuur Indy Hingstman (12) gehuldigd in Westerbork

Wethouder Erjen Derks overhandigt Indy een bos bloemen. Zus Kyra (links op de foto) werd onlangs Drents kampioen en deelde dus ook in de feestvreugde. Foto: Midden-Drenthe

Amazone Indy Hingstman (12) uit Westerbork is woensdag door wethouder Erjen Derks gehuldigd voor haar nationale kampioenstitel in de klasse M1/M2 dressuur cat. A/B.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Dat gebeurde in de paardenbak bij haar huis in Westerbork. Indy ontving voor haar Nederlandse kampioenschap een bos bloemen en een cadeaubon van de gemeente Midden-Drenthe.

Hingstman was vorig jaar augustus tijdens de Hippiade 2021 in Ermelo te sterk voor de concurrenten en scoorde met haar 21-jarige pony Job een score van maar liefst 68,17%, goed voor goud.

Ook Job is een kampioen want de zus van Indy, Kyra, werd in 2018 en 2019 Nederlands kampioenschap dressuur met deze pony.

Drentse kampioenen

Het is niet de eerste keer dat Indy op hoog niveau presteert. Op haar achtste werd ze al Drents kampioen. Daarnaast werd ze zaterdag 12 februari jl. Drents kampioen in de klasse M2 dressuur. Ook haar zus Kyra werd die dag Drents kampioen in de klasse Z1 dressuur.

Beiden doen begin maart en begin april mee aan het NK dressuur in Ermelo.

Nieuws

menu