Negen mooie gebouwen in Midden-Drenthe openen deuren gastvrij op Open Monumentendag

Een goed bezette Koepelkerk, voor coronatijd. Ron de Vos

In het tweede weekend van september wordt Open Monumentendag gehouden. In Midden-Drenthe openen negen monumenten hun deuren, die op zaterdag 11 en zondag 12 september zijn te bezoeken. Wethouder Dennis Bouwman opent het evenement op zaterdagmorgen 11 september bij de Koepelkerk in Smilde, die onlangs is gerenoveerd.

Hij is blij dat Open Monumentendag dit jaar weer plaatsvindt: ,,Onze gemeente heeft de meest prachtige monumenten. Open Monumentendag is een mooie, laagdrempelige manier, om deze te bezoeken. Ik hoop dan ook dat veel mensen hier op 11 en 12 september gebruik van maken.”

Deelnemende monumenten

Naast de Koepelkerk in Smilde kan er op die dagen ook een bezoekje worden gebracht aan Villa op ’t Kloosterveen in Smilde, de Waterstaatskerk in Bovensmilde en de Stefanuskerken in Beilen en Westerbork. Ook in het museumdorp Orvelte zijn veel monumenten die hun deuren openen. Zo zijn Drenthehof, Ottenshoes, Dorpscafé Warmolts en ’t Melkfebriekie tijdens Open Monumentendag te bezoeken.

Het landelijke thema is dit jaar ‘Mijn monument is jouw monument’. Hierbij staan gastvrijheid en openheid centraal. Monumenten in Midden-Drenthe geven op geheel eigenwijze invulling aan het thema.

Meer informatie hierover en alle openingstijden zijn te vinden op www.middendrenthe.nl/monumentendag. Via deze site kan ook een virtuele rondleiding worden gemaakt door de Stefanuskerk in Westerbork en de Waterstaatskerk in Bovensmilde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu