Noémi Wiekaard wint de prijs voor de beste film: ,,Het inspireert mij om films te blijven maken”

Een blije Noémi Wiekaard. Hilko Hof

Tijdens de filmwedstrijd van de regio NOVA-Noord zijn zaterdag jongeren van de filmstudio Beilen in de prijzen gevallen. De eerste prijs voor de beste speelfilm (fictie) was voor de film ”Dead End” van Noémi Wiekeraad. Een film waarin het spel van de weerwolf prima werd uitgespeeld.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Als regisseur en schrijfster van het verhaal, maakte ze samen met haar groep de film tijden het BVC Filmkamp voor jonge filmers, in de herfstvakantie in Zwiggelte. De film kreeg ook de prijs voor het beste camerawerk en een nominatie voor de selectie voor het landelijke NOVA Filmgala in Zeist op 3 en 4 september.

In de wolken

Noémi: ,,Toen ik hoorde dat ik de prijs voor ‘beste fictie film’ had gewonnen, was ik in de wolken! Ik won nog nooit een prijs voor een film van mij. Het inspireert mij om films te blijven maken.” De kroon op haar werk was dat ze ook nog eens de prijs voor de beste camera won: ,,Het bracht mij terug naar mijn kamer, waar ik tot 3 uur in de nacht aan het tekenen was voor het storyboard. Niet wetende dat de beelden die ik in mijn hoofd had, de titel beste camera zouden winnen!”

De jongerenfilms ‘Vervagen’ en ‘Doen, durf en …waarheid’ kregen een zilveren beoordeling. De laureaat van het festival ging naar Auke de Witte met de film ‘De duif”. Deze film gaat over een echtpaar dat in financiële problemen komt na ontvangst van een brief van de belastingen, een spannende ontwikkeling geïnspireerd op de fouten bij de belastingdienst.

Publieksprijs

Wethouder Dennis Bouwman reikte aan het eind van het festival de publieksprijs uit aan Auke de Witte. Met de film ‘De duif’ won hij ook de publieksprijs en de prijs voor het beste scenario. Deze film wordt definitief gedraaid op het filmgala in Zeist.

De eerste prijs voor de beste non-fictiefilm ging naar Nico Westerhof met de film ‘Terug naar Westerbork’. Deze film gaat over een groep deelnemers op de fiets van Auschwitz naar Westerbork, met de boodschap dat vrede belangrijk is voor de wereld.

Nieuws

menu