Online potverteren bij Up2You: ,,Zo zorgen we er samen voor dat de dorpen in Midden-Drenthe jong en leefbaar blijven"

De jeugd in Spier is blij met een bijdrage van € 3125. Hugo Faber

Het project voor de jeugd in Midden-Drenthe; It’s up2you leverde vrijdagavond 21 prijswinnaars op. Skategroep Beilen kan de hoogste bijdrage tegemoet zien: € 3250. Goede tweede was de jeugd in Spier met een bijdrage van € 3125. Jeugdsoos Allskin in Hooghalen kan de gebreken aan hun onderkomen herstellen en krijgt € 2125.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Jongeren zijn uitgedaagd om met ideeën te komen om hun eigen omgeving te verbeteren. De feestelijke prijsuitreiking vond online plaats vanuit de Stefanuskerk in Beilen.

Via sociale media kwamen bij de organisatie inzendingen binnen uit bijna alle dorpen. Zowel van individuele jongeren als van jongerenorganisaties. De ideeën liepen uiteen van een skatebaan, tot het verbeteren van de dierenweide. Van het vernieuwen van de jeugdruimte tot activiteiten voor ouderen, het verbeteren van speeltuinen en diverse spectaculaire activiteiten.

Enorm veel energie

De jury bezocht, waar dat kon, alle inzendingen ter plekke en was onder de indruk van de creativiteit, het enthousiasme en de kwaliteit van de initiatieven van de jongeren. ”We zijn erg blij met de 21 aanvragen die verspreid over Midden-Drenthe zijn binnengekomen. Er zit enorm veel energie bij jongeren en organisaties om een positieve bijdrage te leveren aan de positie van jongeren in onze gemeente. Zo zorgen we er samen voor dat de dorpen in Midden-Drenthe jong en leefbaar blijven”, aldus Janny Buiter, bestuurslid van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe.

Super trots

De jury –die deels ook uit jongeren bestond- had dan ook de lastige taak om de prijzen online te verdelen. Wethouder Jeugd Erjen Derks sprak de deelnemers toe: “Ik ben super trots dat er zoveel creativiteit is bij de jongeren in onze gemeente. Jongeren hebben het de afgelopen tijd zwaar gehad en het is mooi om te zien hoe zij toch enthousiast aan de slag zijn gegaan met prachtige initiatieven. Up2you past helemaal bij hoe wij het als gemeente graag zien en doen: plannen laten ontstaan vanuit de samenleving en dan dragen wij daar vervolgens graag een financieel steentje aan bij.”

Iedere inzending kreeg een prijs en de gewonnen bedragen liepen uiteen van €500,- tot € 3250,-. Janny Buiter vertelde de online aanwezigen dat de prijzenpot uit een kleine € 25.000 bestond.

Hoogste bedragen

De drie hoogste bedragen gingen naar: Jeugdsoos All Skin Hooghalen (verduurzamen van de jeugdsoos) , Jeugdclub Spier( aanleg pannaveld en skeelerbaan) en Skategroep Beilen (vernieuwen skatebaan).

De originaliteitsprijs ging naar Denise Hulzebosch en Maud Kamps voor het plan om activiteiten op te zetten tussen eenzame ouderen en basisschoolkinderen. Wethouder Erjen Derks maakte bekend dat Denise en Maud voor dit meest originele project een activiteit kunnen bedenken met een garantstelling van Up2You van € 500.

Up2you is een gezamenlijk project van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe, de gemeente en het team jongerenwerk van Welzijnswerk, met ondersteuning Adinda Media en HQ Social/Online.

Meer informatie en een compilatiefilm van alle inzendingen is te vinden op www.up2youmiddendrenthe.nl

Nieuws

menu