Oost West verbinding in Westerbork is afgerond. Het resultaat? ,,Een dorp met allure”

Nadat de laatste steen was gelegd bekeek het voltallige college de Koningsrit. Marjan Zinger

Onder grote belangstelling is de nieuwe Oost West verbinding in Westerbork op Koningsdag afgerond. De wethouders Dennis Bouwman (PvdA) en Jan Batelaan (VVD) legden ter afsluiting een herdenkingsteen voor Meursinge.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Corona was de afgelopen jaren een grote handicap voor velen. Het koor de Börckerstroomzangers kon 2,5 jaar niets doen. Het bekende lied van Ede Staal ‘Het het nog nooit zo donker west’ was dan ook typerend en ontbrak niet in het voorprogramma.

Een dorp met allure

Na het openingswoord van Gerrie de Rouw sprak burgemeester Cees Bijl kort: ,,Het is een grote eer om op Koningsdag in Westerbork met het gehele college hier aanwezig te zijn.” Westerbork is de afgelopen jaren op veel fronten vernieuwd: zoals het Sporthart Westerbork en de aanpassing van het centrum. Met een mooi resultaat: ,,Een dorp met allure”, zo classificeerde Bijl Westerbork.

Het gehele college was vanuit de eigen portefeuille betrokken bij alle werkzaamheden: ,,Behalve ik’, zo concludeerde Bijl. ,,Of het moet zijn dat ik vanwege de werkzaamheden in mijn hoedanigheid als gedeputeerde om moest rijden om ergens te komen.”

Wethouder Dennis Bouwman memoreerde het feit dat het fundament van de vele aanpassingen voortkomen uit de structuurvisie van 2009, van daaruit zijn alle plannen gerealiseerd.

Overlast

Om de grote overlast te compenseren voor de inwoners en ondernemers was er op Koningsdag een groot feest in Börk. Dik verdiend, aldus het college. En nadat wethouder Jan Batelaan het laatste tikje op de herdenkingsteen had gegeven barstte het feest los. Met onder andere een Koningsrit, kinderspelen, rondleiding, film, een barbecue en muziek.

Nieuws

menu