Op bedrijfsbezoek in Midden-Drenthe. Arjan van Gelderen (VVD) wil voldoende toekomstperspectief voor de boeren

De VVD kopstukken namen een kijkje in de wereld van de agrariërs. VVD Midden-Drenthe

De VVD kamerleden Thom van Campen en Mark Strolenberg brachten maandag samen met VVD kandidaten Midden-Drenthe een bedrijfsbezoek aan twee agrarische bedrijven in Midden-Drenthe. Paul Prenger en de broers Henry en Remco Peeks uitten hun zorgen over de toekomst van de agrarische sector.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Paul Prenger gaf enthousiast uitleg over het ontstaan en de ontwikkeling van zijn bedrijf Prenger Agrarische Dienstverlening in Zuidveld. Ook benoemde hij belemmeringen waar hij als ondernemer tegenaan loopt. De complexiteit van de huidige regelgeving aan de ene kant en de onduidelijkheid en bedreigingen over het toekomstige landbouwbeleid aan de andere kant.

In gesprek

Thom van Campen, VVD woordvoerder landbouw, vertelde dat het de bedoeling is per gebied samen met de provincie in gesprek te gaan met de boeren over hun toekomstperspectief. Met als doel antwoord te krijgen op de vraag: Hoe kunnen we samen de ruimte benutten die er is binnen het beleid van natuur en stikstof?

Het VVD gezelschap nam eveneens een kijkje op het pootaardappelbedrijf van maatschap Peeks in Garminge. Zonen Henry en Remco uitten hun zorgen over de onduidelijke en de steeds veranderende regelgeving en vragen over de continuïteit van het bedrijf na de bedrijfsovername. Zij pleitten ervoor meer gebruik te maken van aanwezige kennis en kunde in de sector. De kamerleden herkenden de signalen. Duidelijk werd ook aangegeven dat het goed is én blijft om de dialoog met elkaar te blijven voeren.

Korte lijnen

Lijsttrekker Arjan van Gelderen benadrukte het belang van korte lijnen tussen boeren en de lokale VVD in Midden-Drenthe naar de landelijke VVD: ,,Samen bereik je meer en zeker als je in Den Haag een collectieve stem kan laten horen binnen een partij die invloed heeft. Hierdoor leveren we samen een goede bijdrage voor een goede en gezonde leefomgeving met voldoende toekomstperspectief voor onze boeren.”

Nieuws

menu