'Op de struun' door Hooghalen. Het dorp staat zaterdag 28 augustus in het teken van de Rommelroute

In Hooghalen gaan de inwoners massaal de zolder op om overgebleven spullen te selecteren. Het doel? Zaterdag 28 augustus (12.00-16.00 uur) staat voor het eerst de Rommelroute Hooghalen op de kalender. Op maar liefst 60 adressen worden spullen verkocht.

Dit idee kwam eind vorig jaar uit de koker van Linda Bakker. Zelf is zij niet betrokken bij de organisatie, de activiteitencommissie van ’t Haoler Hoes, maar ze beschikt wel over een creatief brein. Soms zijn haar ideeën een welkome aanvulling op de bestaande activiteiten van het dorpshuis in Hooghalen. Beheerder Yolanda Boddeveld is daar blij mee.

Superleuk

Eigenlijk is deze rommelroute een beetje gejat van Beilen, zo erkent Boddeveld: ,,Het idee is superleuk. Maar Beilen is natuurlijk veel groter. Hier kan het compacter worden ingevuld.”

Ook de dorpshuizen in Midden-Drenthe hebben het lastig gehad in coronatijd. Veel kon niet, maar door stil te staan bij wat wel kan ontstaan soms zomaar leuke activiteiten. Deze rommelroute is een activiteit die nu wel gehouden kan worden, rekening houdende met de huidige coronamaatregelen.

De rommelroute stond al gepland in november, maar werd vanwege de opvlammende coronacijfers uitgesteld. Nu staat deze activiteit alsnog weer op de kalender. De start is bij Boszicht en vanaf dat punt zijn de pijlen te volgen langs alle deelnemers. De deelnemers worden gevraagd vlaggetjes op te hangen zodat duidelijk zichtbaar wordt dat op dat adres leuke spullen te koop staan.

Nog steeds wordt er hard gewerkt om invulling te geven aan deze rommelroute: ,,We hebben ook nog het idee opgevat om ballonnen in de brievenbus bij de deelnemers te doen en te vragen om deze op te hangen.”

Op de struun

En dat zijn er nogal wat: bijna 60 gezinnen hebben zich opgegeven. Een tevreden organisatie dus: ‘Voor Hooghalen is dat best goed.’ Het is de bedoeling dat iedereen ‘op de struun’ gaat. De route is grotendeels door het dorp zelf, maar ook inwoners in het buitengebied hebben zich opgegeven.

Bezoekers kunnen te voet, op de fiets of in de auto alle deelnemers bezoeken. Natuurlijk hoopt de organisatie op mooi weer want dan kunnen de opritten gebruikt worden als etalages voor alle artikelen die in de verkoop gaan op 28 augustus.

De organisatie houdt een facebook pagina bij, waar ook tips geplaatst worden voor de deelnemers. De deelnemers krijgen het advies bijvoorbeeld om voldoende kleingeld bij de hand te hebben als wisselgeld. Ook kan het handig zijn een veilig verlengsnoer bij de hand te hebben om te laten zien of een elektrisch apparaat werkt en een goede rekenmachine. Zomaar wat tips die een vlotte verkoop bewerkstelligen.

Happy stones

De organisatie heeft veel energie in de Rommelroute Hooghalen gestoken. Zo zijn in de omgeving van Hooghalen en omstreken de laatste weken verschillende happy stones verstopt om de vinders te attenderen op deze activiteit. Femke en Lieke van Nieuwpoort hebben al vele verschillende mooie creaties gemaakt. Voordat de steentjes worden weggelegd krijgen ze een kusje van Lieke (3) die het soms wat lastig vindt om afstand te doen van de happy stone.

Al met al is de organisatie nagenoeg klaar voor de Rommelroute. Nog meedoen? Inwoners van Hooghalen kunnen zich aanmelden tot 21 augustus via de mail: haolerhoes@gmail.com

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu