Oplevering middelbare school Volta in Beilen loopt vertraging op

De sloop van de voormalige gymzaal aan de Esweg in Beilen is afgerond. Die mededeling deed wethouder Dennis Bouwman dinsdagavond in de commissie Zorg en Welzijn. Ook vertelde hij dat waarschijnlijk de oplevering van de nieuwe middelbare school vertraging oploopt.

De oude gymschool is nu afgebroken.

De oude gymschool is nu afgebroken. Marjan Zinger/NDC

De sloop van de gymzaal was vertraagd omdat daar vleermuizen gesignaleerd waren. De gemeente moest maatregelen nemen en dat vergde een zorgvuldig traject. Dat traject vond in afstemming plaats met de provincie Drenthe.

Uiteindelijk bleek dat de vleermuizen er niet meer waren. Wethouder Dennis Bouwman: ‘Daarom hebben we toestemming gekregen om ook het resterende deel van de gymzaal te slopen en dat heeft in de herfstvakantie plaatsgevonden..’

Volgens planning zou de oplevering van de nieuwe middelbare school Volta in juni plaatsvinden, waarna in de zomervakantie de lokalen in gericht konden worden en de verhuizing plaats kon vinden.

‘Helaas loopt de oplevering in de planning nu iets vertraging op. Helemaal precies weten we dat nog niet, want dat hangt onder andere af van de coronamaatregelen en hoe streng de winter zal zijn. Wij verwachten nu dat de oplevering in september 2021 zal zijn. Dat betekent alleen wel dat de verhuizing door de scholen niet in de zomervakantie kan plaatsvinden, maar in de herfstvakantie. Daarmee zou Volta dan na de herfstvakantie 2021 in gebruik kunnen worden genomen.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu