Orvelte staat komend weekend weer in het teken van de kerstmarkt. Strovlechtster Hennie Peeks vermaakt bezoekers in Tourist Info

Strovlechten is best ingewikkeld. Lenus van der Broek

De Tourist Info in Orvelte is in het weekend van de kerstmarkt op 18 en 19 december sfeervol versierd. Ook is een speciale gast uitgenodigd, strovlechtster Hennie Peeks is zaterdag en zondag in de Tourist info aanwezig. Zij maakt bijzondere kunstwerken en voorwerpen van stro.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Esther van het Maalpad namens het Tourist Info: ,,In deze donkere en vaak drukke dagen hebben de vrijwilligers in de Tourist Info in Orvelte gezorgd voor wat extra gezelligheid in hun winkel. De pandemie zorgt ervoor dat we met elkaar op zoek zijn naar kleine lichtpuntjes en wat extra sfeer kunnen we allemaal goed gebruiken.”

Oude ambacht

Hennie Peeks maakt mooie voorwerpen van stro. Esther van het Maalpad: ,,Deze oude ambacht stamt al uit de tijd van 7000 jaar voor Christus, toen maakte men er afgodsbeelden van. Deze werden gemaakt voor de Godin van het koren, Ceres, om haar te bedanken voor een goede oogst.” De strovlechtster maakt mooie voorwerpen die natuurlijk in het teken staan van de kerst.

Al met al hopen de vrijwilligers dat bezoekers van de sfeervolle kerstmarkt in Orvelte ook een kijkje komen nemen in de Tourist Info. Esther van het Maalpad: ,,Er is daar vast iets leuks voor jezelf of een leuk cadeautje om weg te geven. Dit kan allemaal aan de Dorpsstraat 1a.”

Nieuws

Meest gelezen

menu