Overleggroep kleine campings in Drenthe: 'Samen kunnen we meer bereiken'

John Teuben: 'Samen kunnen we meer bereiken.' Eigen foto

De Overleggroep Kleine Campings Drenthe bestaat inmiddels uit 42 campingeigenaren. ‘Het aantal. groeit, maar niet hard’, zegt John Teuben, eigenaar van Charme Camping Vorrelveen in Beilen. Hij en mede-initiatiefnemer Ewald van der Blij van Camping Landgoed het Geuzenbos in Mantinge hopen dat de overleggroep de komende tijd groeit zodat ze een vuist kunnen maken.

John Teuben: ‘Grotere campings zijn over het algemeen goed georganiseerd, ook landelijk worden zij vertegenwoordigd. Kleine campings vallen daar buiten, maar wij willen elkaar in deze moeilijke tijd helpen.

Online boekingsportaal

Door onze krachten te bundelen, kunnen we ervoor zorgen dat onze stem gehoord wordt en we hebben een online boekingsportaal gemaakt waarop alle kleine campings in Drenthe te vinden zijn. Aanmelden voor de overleggroep en vermelding op www.kleinecampingsdrenthe.nl is gratis.’

Er is een landelijke Corona Werkgroep Vrijetijdseconomie opgericht door het Recreatieschap, Marketing Drenthe, Koninklijke Horeca Nederland, Hiswa Recron, de gemeenten en de provincie. Maar kleine campings zijn geen onderdeel van deze werkgroep omdat ze niet georganiseerd zijn.

Teuben: ’Niet alle eigenaren van kleine campings zijn ervan overtuigd dat het zinvol is om samen te werken, maar juist in deze tijd kunnen we samen meer bereiken.’

Meer invloed

Teuben en Van der Blij verwachten gezamenlijk meer invloed uit te kunnen oefenen en mogelijkheden te vinden om 1,5 meter afstand in acht te nemen als de sanitaire voorzieningen van campings weer geopend mogen worden. Campings zijn namelijk niet verplicht gesloten, maar de sanitaire voorzieningen wel tot in ieder geval 1 juli.

‘Ik spreek de mensen niet die nu niet naar onze camping komen, maar ik kan me voorstellen dat deze maatregel ervoor zorgt dat de campings nagenoeg leeg zijn. Dat geldt ook voor de oproep van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te blijven. Af en toe hebben we een gast, maar sinds de coronamaatregelen hebben we te maken met 99 procent omzetdaling.’

De belangenbehartiging loopt overigens al, ondanks dat de eigenaren van kleine campings niet aan tafel zitten bij de werkgroep. ‘Ik heb contacten met mensen die wel in de werkgroep zitten en zo horen wij in ieder geval wat daar besproken wordt en kan ik af en toe influisteren wat wij belangrijk vinden’, aldus Teuben. John Teuben en Ewald van der Blij nodigen kleine campingondernemers uit om zich bij de overleggroep aan te sluiten. Dit kan via info@geuzenbos.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu