Overname van Coop Hooghalen door Harry Smit en Yfke de Goot. ,,Ik wist het meteen. Dit is het!"

Wim Hoogeveen (l) draagt met ingang van 1 november de sleutels officieel over. Harry Smit

Harry Smit (36) heeft een glimlach van oor tot oor. Eindelijk komt zijn jongensdroom uit: een eigen Coop winkel. Harry en zijn vriendin Yfke de Groot nemen namelijk per 1 november de Coop winkel over in Hooghalen, van Wim en Yvonne Hoogeveen.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Een lastig besluit, aldus Wim Hoogeveen. ,,Ik kon de winkel slecht loslaten. Al met al ben je er toch zeven dagen in de week mee bezig. Op die manier kan de winkel ook een valkuil worden.”

,,Wij hebben alles”

Geen sluiting van een winkel, maar een overname en dat is positief nieuws. Smit loopt al een paar weken trots rond in ‘zijn’ winkel in Hooghalen, om te kijken hoe alles reilt en zeilt. Na een fikse verbouwing enkele jaren geleden beschikken de inwoners van Hooghalen en omstreken over een winkel om de vingers bij af te likken. ,,Wij hebben alles,” klinkt het trots uit de mond van Smit, ,,Een stomerij, krasloten, staatsloten, slijterij, post, slagerij, geldautomaat. We zetten alles door zoals het nu is. Wat goed is, moet je goed houden!”

Smit komt uit een écht ondernemersgezin. Opa Smit begon in Gieterveen met een eigen zaak, de vader van Harry breidde vervolgens in de loop van de tijd zijn activiteiten nog verder uit. In 2015 stopte vader Smit met zijn zaak, er zat geen toekomst meer in. In die tussentijd had Harry echter wel geproefd van het ‘supermarktleven’ en wist al snel: ,,Dat wil ik!”

Ruime ervaring

Harry deed vervolgens ruime ervaring op. Na het werk in zijn vaders zaak, ging hij aan de slag bij een Coop winkel in Wildervank, werkte een aantal jaren in een distributiecentrum en eindigde uiteindelijk als bedrijfsleider van de Coolblue winkel in Groningen.

Harry en Yfke verhuisden verleden jaar naar Westerbork, een bewuste keuze want daar liggen de roots van Yfke. Toen in december verleden jaar de Coop belde met de mededeling dat er een winkel beschikbaar kwam, viel de puzzel in elkaar. Smit: ,,Ik ben een paar keer hier wezen kijken als klant. Ik wist het meteen. Dit is het!”

Geen veranderingen

De jonge franchise ondernemer en Yfke gaan dus niets veranderen. Het personeel blijft, evenals de bezorgservice: ,,Dat blijven we gewoon doen. Als een klant bij wijze van spreken ’s ochtends boodschappen bestelt, dan gaan we desgewenst ons best doen om dit nog dezelfde dag te bezorgen. We bezorgen overal.” Het assortiment blijft gelijk. De winkel beschikt over een verkoopvloeroppervlak van ruim 400 m2: ,,Een goede grote winkel.”

De Coop wordt Plus, wanneer is nog niet duidelijk. Smit heeft altijd gezegd ondernemer te willen worden van een Coop winkel: ,,En als dat niet zou lukken dan moest het een Plus winkel worden. Nou, dat komt in dit geval goed uit!”, klinkt het lachend.

Tijd om los te laten

En Wim en Yvonne Hoogeveen? Die hebben nog geen vastomlijnde plannen: ,,Ik heb dit werk nooit met tegenzin gedaan, maar het is tijd om los te laten. Wat we gaan doen is nog niet bekend. Maar in ieder geval geen werk van 70 / 80 uur in de week. Voorlopig ben ik hier nog tot 1 januari zodat ik Harry kan helpen. En dan zien we wel weer verder!”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu