Raad Midden-Drenthe woedend over zwalkend beleid De Hullen

De meerderheid van de raad van de gemeente Midden-Drenthe was woensdagavond geïrriteerd. Archieffoto

Een grote meerderheid in de gemeenteraad van Midden-Drenthe is woedend over de voortdurende onduidelijkheid over de toekomst van recreatiepark De Hullen in Drijber.
Lees meer over
Midden-Drenthe

In april van dit jaar steunde een meerderheid van de raad een amendement dat aan duidelijkheid niets te wensen overliet. De toekomst van De Hullen ligt, als proef in het project Vitale Vakantieparken, in het wonen. Recreëren mag, maar zodra de eigenaar het huisje verkoopt, krijgt het een woonbestemming. Voor het park Hart van Drenthe in Zwiggelte is in het kader van dezelfde proef gekozen voor recreatie in plaats van wonen.

Zwaar geïrriteerd

Tot groot ongenoegen van alle partijen, behalve het CDA, is tijdens een bijeenkomst met eigenaren van woningen op De Hullen toch weer een andere variant op tafel gelegd Volgens Arnoud Knoeff (D66) is hierdoor weer een hoop troebel water ontstaan. ,,Ik ben zwaar geïrriteerd’’, zei hij: ,,Of het college vaart een eigen koers of het minacht het amendement van de raad.’’

Ook de PvdA, ChristenUnie, GroenLinks, VVD en Gemeentebelangen Midden-Drenthe willen een duidelijke t-splitsing: óf links- óf rechtsaf. Drie of zelfs vier afslagen op de rotonde is wat hen betreft dan ook zeker niet aan de orde. Dus is het onbegrip groot waarom tijdens een bijeenkomst op De Hullen dat op verzoek van de Vereniging van Eigenaren (VVE) toch ingebracht is.

Neem ons mee!

Joop Kramer (PvdA) voelde zich zo langzamerhand een langspeelplaat waar een grote groef in zit: ,,Neem ons als raad mee in het proces!”

Marinus Louissen (CDA), die in april tegen het amendement stemde, bleef pal achter wethouder Jan Schipper staan. Hij wil dat eerst de juridische en financiële consequenties van de herbestemming (van recreatie naar wonen) worden onderzocht: ,,We spelen met vuur. Eigenaren kunnen zomaar een schadevergoeding van een half miljoen euro vragen.’’

Volgens Joop Kramer (PvdA) is De Hullen onderdeel van de pilot, juist om te kijken welke hobbels er zijn. ,,En als we die tegenkomen, praten we erover, maar op de eerste plaats is er behoefte aan duidelijkheid.’’

Standby

Inmiddels is de pilot De Hullen op de stand ‘standby’ gezet. Volgens wethouder Schipper hebben 28 leden van de VVE gevraagd een nieuwe ALV uit te schrijven en dat is door het huidige bestuur gezien als een motie van wantrouwen. Op de ALV moet een nieuw bestuur gekozen worden en dat moet de nieuwe gesprekspartner van de gemeente worden. Of hierover in december nog duidelijkheid komt is vanwege corona niet zeker. Maar, zo zegt Schipper: ,,Het is een proces dat zorgvuldig moet gebeuren. Zorgvuldigheid gaat voor snelheid.”

Overigens vertelde Jan Schipper dat op het park Hartje van Drenthe in Zwiggelte deze week gehandhaafd is en dat ‘een substantieel deel’ van de woningen op dit park weer de bestemming recreatie heeft gekregen.

Nieuws

Meest gelezen

menu