Raad en college in Midden-Drenthe weer voltallig: ,,We moeten het echt met elkaar gaan doen.”

Deze drie wethouder werden donderdagavond benoemd, met v.l.n.r. Rico Schans, Jan Schipper en Dennis Bouwman. Gemeente Midden-Drenthe

Raad en college van de gemeente Midden-Drenthe kunnen weer met volle vaart aan de slag. Donderdagavond werd het nieuwe college benoemd, het raadsprogramma voor de komende vier jaren werd vastgesteld en een bestuursakkoord overhandigd. Een avond vol plannen, blijdschap maar ook teleurstelling.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Teleurstelling bij vooral de VVD, die niet terugkomt in het college en Gemeentebelangen Smilde Beilen Westerbork (SBW) die eveneens geen verantwoording kan nemen in het college. Bij Gemeentebelangen SBW overheerste de teleurstelling. Gineke Radix stelde vast dat er niet genoeg vertrouwen was bij de andere partijen om mee te mogen doen: ,,Het had echter prima gekund,” en wijzend op de grote winst van ook deze partij: ,,en had wellicht ook voor de hand gelegen.”

Niet onderbouwd en onrealistisch

Arjan van Gelderen (VVD) vond de ambitie om tot 2030 4000 woningen te bouwen niet onderbouwd en onrealistisch.

Ageet van Dijken (ChristenUnie) signaleerde een aantal versoberde plannen en noemde deze ,,vaag en onduidelijk” en Arnoud Knoeff (D66) hamerde nog eens op een aantal projecten die volgens hem nu eindelijk eens van de grond moet komen. Met als enkele voorbeelden de Esweg in Beilen, de uitvoering van het amendement Vitale Vakantieparken en de wijkverbetering Borkerhout in Westerbork.

Met elkaar

De andere vier coalitiepartijen waren vooral blij en hopen dat de goede samenwerking in aanloop naar het raadsprogramma door te zetten, raadsbreed. Rudie Weima (GroenLinks): ,,We moeten het echt met elkaar gaan doen.”

Het aantal wethouders is teruggebracht van vier naar drie. Dennis Bouwman vertegenwoordigt de PvdA en GroenLinks, Jan Schipper het CDA en het nieuwe gezicht in het college is Rico Schans, namens Gemeentebelangen Midden-Drenthe BoerBurgerBeweging. Robert Brouwer vervangt Jan Schipper in de raad en Gert Jan Sikkenga wordt commissielid.

Nieuws

Meest gelezen

menu