Rangers uit Beilen krijgen EHBO certificaten: ,,Het is inmiddels traditie om als vrijwilliger voortdurend te blijven scholen"

Een feestelijke bijeenkomst want veertien vrijwilligers kregen een EHBO certificaat. Foto: Jolanda de Melker

Veertien vrijwilligers van dierenweide Stroomdal kregen zaterdagmiddag het Rode Kruis EHBO-certificaat voor eerste hulp bij ongevallen en reanimatie. De Rangers Sophia en Amber kregen daarnaast een extra verrassing, in de vorm van standaard met een dikke duim. Beide meiden van 13 en 14 jaar traden los van elkaar adequaat op door het geleerde in de praktijk ten uitvoer te brengen waardoor mensenlevens gered werden.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Jolanda de Melker: ,,Op dierenweide Stroomdal is het inmiddels een jonge traditie om als vrijwilliger voortdurend te blijven scholen. Vrijwilligers ontwikkelen zich op het terrein van verzorging, voeding, houden, fokken van dieren, groente & fruit, ecologie, maar zeker ook op het terrein van hulp kunnen bieden aan mensen.” Reden om jaarlijks aandacht te hebben voor EHBO-cursussen en herhalingslessen, signaleren en omgaan met dementie en sociale vaardigheden.

Nieuws

menu