Reünie oude Ulo in Börk gaat niet door: ,,We bleven steken op 12 personen"

Foto: ANP

Wie in de jaren 50 examen deed aan de ‘oude’ Ulo in Westerbork kon zich aanmelden bij een reüniecommissie, bestaande uit Hennie Bijkerk-Nijs en Luc Reinds. De organisatie van deze reünie heeft deze week alsnog besloten een streep te zetten door het evenement.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Luc Reinds: ,, Het gaat niet door in verband met te weinig deelname. We bleven steken op 12 personen en dat vonden wij te weinig om een feest voor te organiseren. Dit is dus het einde van de MULO-geschiedenis in Westerbork. We verwachten namelijk niet dat er nog iemand is die het stokje overneemt. Het grootste probleem was het vinden van de adressen en het feit dat veel mensen zijn overleden.”

Waarschijnlijk werd in mei 1961 de eerste reünie van de Westerborker Ulo gehouden. Toen is volgens Reinds en Bijkerk bepaald, dat in 2021, dus 60 jaar later, de laatste reünie gehouden zou worden. De reünisten zouden dan allemaal de leeftijd hebben van rond de 80 jaar: ,,Een mooie tijd om definitief te stoppen.” De editie in 2021 kon vanwege corona niet plaatsvinden, die in 2022 vanwege een tekort aan deelnemers.

Nieuws

menu