Regionale Voedselketen in Midden-Drenthe een stapje dichterbij

Wijnboerin Irene Verkerk met het bedrijf ‘Wij’n Gaard op Tiendeveen’ was een van de deelnemers. Irene Verkerk

De digitale bijeenkomst ‘Samen zaaien, samen oogsten’ trok zaterdag trok meer dan dertig enthousiaste deelnemers. Zij spraken over de oprichting van een Regionale Voedselketen. De bijeenkomst werd gehouden op initiatief van GroenLinks en PvdA.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Er bleek belangstelling te bestaan om voedsel uit de regio te produceren en te consumeren. Onder de aanwezigen waren onder andere raadsleden, wethouder Erjen Derks, meerdere agrariërs, een energiecoöperatie en een initiatiefnemer voor voedselbossen. Eindconclusie van de deelnemers was dat ook in Midden-Drenthe kansen zijn voor een regionale voedselketen.

Reacties

Wethouder Erjen Derks: ,,Als gemeente zien we het belang in van gezond voedsel en korte ketens van ‘boer tot bord’ tegen voedselverspilling. Wij willen samenwerkingsinitiatieven faciliteren mits ze van onderop komen.”

Liesbeth Visser, kandidaat raadslid: ,,GroenLinks zal in de komende raadsperiode een voedselakkoord met kracht ondersteunen. Het is een van onze speerpunten Duurzaamheid.”

PvdA lijsttrekker Tineke Posthoorn: ,,Samenwerking zit in onze genen. Ook wij maken ons sterk voor een regionaal voedsel akkoord. Naast gezond en goed voor de boer geeft het onze gemeente ook een goede uitstraling.”

Een aantal agrariërs zegde medewerking toe om dit initiatief verder te onderzoeken. Eén van hen, Niels Nijboer: ,,Er moeten vele vragen beantwoord worden, bijvoorbeeld over samenwerking, logistiek en het contact met de klant. Daar wil ik bij helpen.”

Nieuws

menu