Roelanda Bonder exposeert in de Aventurijn: ,,De liefde voor klei is al een hele tijd geleden bij mij begonnen"

Roelanda Bonder-Oosterhof toont een deel van haar prachtige collectie. Eigen foto

Kunst en cultuur snuiven kan in de Aventurijn in Smilde, daar houdt de Kunst en Cultuur4Daagse tot en met 29 augustus twee exposities. Roelanda Bonder-Oosterhof is één van de 23 kunstenaars, zij laat een mooie collectie keramiek zien.

Ze is deelnemend kunstenaar aan de expositie “Beeldende kunst maakt vrij”: ,,De liefde voor klei is al een hele tijd geleden bij mij begonnen, namelijk in het jaar 2000. Of eigenlijk al eerder, vanaf mijn Mavotijd. Ik ben begonnen met het volgen van pottenbak lessen maar door de jaren heen is ook de liefde voor het handvormen ontstaan. Dat werd nog extra gevoed door mijn opleiding aan de NKO (Nederlands Keramiek Opleiding te Gouda).”

Handgevormd

Haar werk in de Aventuriijn is voornamelijk handgevormd: ,,Afgelopen jaar ben ik vooral bezig geweest met het ontwikkelen van mijn eigen glazuren, waar ik erg trots op ben. Hierdoor ben ik weer meer terug gekomen bij mijn oude liefde, namelijk het pottenbakken. Eigenlijk zou ik het allerliefste het beste uit deze twee werelden willen vasthouden en uitbreiden en combineren.”

Bezoekers kunnen op zaterdag en zondag in de Aventurijn van 13.00-17.00 uur terecht. Er is een overzichtstentoonstelling ‘Beeldende kunst maakt vrij’, waar 23 kunstenaars uit de gemeente Midden-Drenthe een klein overzicht van hun werk laten zien. Daarnaast is er een expositie ‘Vrijheid van Expressie’, waar alle 23 kunstenaars een kunstwerk in een kader van 20 bij 20 tonen. De thema’s van beide exposities verwijzen naar 75 jaar vrijheid in Nederland. Twee deelnemende kunstenaars zijn gedurende de openingstijden aanwezig.

www.kunstcultuur4daagse.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu