Rondje Remko officieel geopend. Beiler ‘pelgrims’ wandelen 10 km door het dorp

Dominee Remko Veldman onthult het bordje. ds. Magda Hazeleger

Voormalig predikant in Beilen, dominee Remko Veldman opende zaterdag de naar hem genoemde wandelroute officieel door bij de dikke boom het startbordje te onthullen. Samen met een aantal geïnteresseerde ‘pelgrims’ uit het dorp liep hij vervolgens de route.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Rondje Remko is een pelgrimsroute van 10 km dwars door Beilen. De route gaat langs de kerken in Beilen en door wat eens de pastorale wijk van ds Veldman was. De route heeft bordjes, maar er is ook een boekje en een routebeschrijving op de website van Rondje Beilen – www.rondjebeilen.nl/rondje-remko. Bijzonder bij de wandeltocht zijn de vragen die bedoeld zijn om aandachtiger te wandelen en die ook kunnen inspireren bij een gesprek tussen wandelpartners.

Struun’n en kiek’n

Komende zaterdag 23 oktober wordt onder andere deze route, iets ingekort, ook ingezet bij het wandelevenement ‘Beleef Rondje Beilen: Struun’n en kiek’n deur ’t dörp’. Dat is van 11.00 – 16.00 uur. Op die dag zijn de kerken open, is er muziek en zijn er activiteiten die mooie kanten van Beilen onder de aandacht willen brengen. Startpunt op 23 oktober is de Markt in Beilen.

Remko Veldman was predikant in Beilen van 2008 tot en met 2019. Een van zijn liefhebberijen is het lopen van pelgrimstochten. Toen hij afscheid nam van Beilen, was deze wandeling zijn afscheidscadeau.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu