Rookvrije zones bij gemeentelijke gebouwen in Midden-Drenthe. Wethouder Erjen Derks: ,,Als gemeente willen we gezond leven stimuleren"

Erjen Derks onthulde samen met Yvonne Koster een rookvrije zone bord bij de Drenthehal in Beilen.  Gemeente Midden-Drenthe

Dat roken niet gezond is weet iedereen. Deze week zijn rookvrije zones ingericht rondom gemeentelijke gebouwen in Midden-Drenthe. Doel is uiteindelijk een rookvrije generatie.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Dit moet de kans dat kinderen in aanraking komen met roken verkleinen. Het gaat hierbij onder andere om het gemeentehuis, zwembaden, bibliotheken, gemeentelijke sporthallen en andere locaties waar kinderen komen. Ook evenementen georganiseerd vanuit de gemeente worden rookvrij.

Volgende stap

Sinds vorig jaar wordt al niet meer gerookt op scholen en volgens wethouder Erjen Derks is dit een logische volgende stap: ,,Als gemeente willen we gezond leven stimuleren. Daarom hebben we de beleidsnota ‘Met elkaar bewegen naar een gezonde toekomst’ opgesteld. Dat kinderen op kunnen groeien in een omgeving waar ze niet in de rook van volwassenen lopen is daarbij één van de speerpunten. Daarnaast willen we voorkomen dat ze beïnvloed worden om te gaan roken, omdat ze mensen dat zien doen op de plekken waar ze vaak komen.”

Gezond

Dat is erg belangrijk weet ook Yvonne Koster van het team Gezond in Midden-Drenthe: ,,De meeste jongeren beginnen met roken omdat ze anderen dat hebben zien doen. Dat kan je voorkomen door een rookvrije omgeving te creëren. Deze rookvrije zones zijn daarin heel belangrijk. Hopelijk volgen anderen dit voorbeeld en als team Gezond in Midden-Drenthe willen we ze daar graag bij helpen. Ze kunnen ons altijd benaderen viacontact@gezondinmiddendrenthe.nl.”

Om voor iedereen duidelijk te maken dat er in de omgeving van gemeentelijke gebouwen niet meer gerookt mag worden zijn er speciale tegels gelegd maar ook borden geplaatst. Erjen Derks onthulde deze week samen met Yvonne Koster zo’n bord bij de Drenthehal in Beilen.

Nieuws

menu