Samen op weg naar een gezond leven in Westerbork

Een geslaagde bijeenkomst met als doel een betere gezondheid voor iedere inwoner. Yvonne Koster

Het team Gezond in Midden-Drenthe, Huisartsenpraktijk Westerbork en de gemeente Midden-Drenthe werken samen aan een betere gezondheid voor de inwoners van Westerbork. Met het versterken van het netwerk ‘Gezond in Westerbork’ wil de kerngroep inwoners, professionals en ondernemers laten samenwerken aan een betere gezondheid.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Onder het motto ‘zo gezond mogelijk blijven en je goed voelen in Westerbork’ kijkt de kerngroep naar wat er al is in Westerbork en zoekt daarin de verbinding en versterking. De focus ligt op samenwerken op zaken die voor het dorp belangrijk zijn, zoals het voorkomen van eenzaamheid, een gezonde(re) leefstijl, een optimale psychische gezondheid.

Bijeenkomsten

Vanuit de kerngroep zijn de afgelopen vier jaar vier bijeenkomsten gehouden voor professionals die zich bezighouden met de gezondheid van de inwoners. De samenwerking kreeg hierdoor verder vorm en dit resulteerde in een netwerk waarin de professionals elkaar weten te vinden en -waar mogelijk- gecoördineerd wordt samengewerkt. Ook worden meer inwoners betrokken in de vertegenwoordiging van de Belangenvereniging en St. Zomeractiviteiten.

Voorlichting en educatie

In het afgelopen jaar is er meer voorlichting gegeven en educatie geweest. Het uitdelen van zonnebloemzaadjes en bloemen in de strijd tegen eenzaamheid is daar een voorbeeld van. Ook is vorige week het initiatief ‘Wandelen met wielen’ gestart.

Yvonne Koster namens Gezond in Midden-Drenthe is dan ook tevreden: ,,Omzien naar elkaar en echt contact maken blijft een belangrijke inzet voor een optimale psychische gezondheid. Samenleven en leuk leven in Westerbork.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu