Sinterklaas is in Beilen op zoek naar vergeten speelgoed

Sint op bezoek bij Noortje van de Kledingbank. Andries Fokkema

Het Sinterklaasfeest in Beilen gaat door, maar wel in aangepaste vorm als een zogenaamd ‘Door-stoom(boot)-evenement. Het is voor de kinderen uit Beilen en de buitendorpen mogelijk de Sint live te ontmoeten op 13 november vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Van een boot zal dit jaar geen sprake zijn. Er kan dus niet gezwaaid worden naar de Sint in de haven bij de Omloop, maar de kinderen moeten samen met een begeleider op zoek naar hem op een geheime locatie. Om mee te zoeken heeft ieder kind een toegangskaart nodig. Die is vanaf 3 november gratis op te halen bij de Jumbo in Beilen. Op de kaart staat precies waar en hoe laat het kind ergens in Beilen wordt verwacht.

Tot 8 jaar

Om zoveel mogelijk kinderen mee te kunnen laten doen aan het feest, is het evenement vooral bedoeld voor kinderen tot 8 jaar.

Om te kunnen voldoen aan de geldende corona maatregelen is vervoer in een auto nodig. Voor kinderen (tussen de 4 en 8 jaar) die geen auto kunnen regelen is het mogelijk om in de Spectrumbus mee te rijden. Ook daarvoor kunnen zij kaarten halen bij de Jumbo.

Oproep vergeten speelgoed

Sinterklaas doet dit jaar een oproep aan alle kinderen om eens goed te zoeken in huis naar speelgoed waar nooit mee gespeeld is of zelfs nog in de verpakking zit. Dit kan vanaf 3 november ingeleverd worden op school, maar ook bij een aantal winkels in Beilen. Sint is vooral op zoek naar Lego, playmobil, gezelschapspelletjes, auto’s, (barbie)poppen, rugtasjes en knutselmateriaal.

Omdat het speelgoedmagazijn van de Sint bomvol staat heeft hij met mevrouw Noortje gesproken van de Kledingbank Beilen. Zij helpt hem om het speelgoed te bewaren en heeft nog een kast die bijna helemaal leeg is.

Meer weten over deze actie en de avonturen van Sinterklaas Beilen, dan kun je hem volgen op: Facebook.com/SinterklaasBeilen2021, TikTok Sinterklaasbeilen of Instagram Sinterklaasbeilen

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu