Sportieve strijd om de Midden Drenthe Cup. G-voetbal clinic is nieuw

Johan Boer, voorzitter van stichting Midden-Drenthe Zomer Cup schudt de hand van wethouder Erjen Derks. Daar tussen in v.l.n.r. Roel Seele, secretaris met de wisselbokaal en Jan van Driel.

Voor de tweede keer wordt 17 en 18 juni de Midden-Drenthe Zomer Cup gehouden, het grootste voetbaltoernooi van de gemeente Midden-Drenthe. Nieuw dit jaar is de G-voetbal clinic.
Lees meer over
Midden-Drenthe

In 2019 organiseerde de Stichting voor het eerst dit voetbaltoernooi waar 10 verenigingen uit Midden-Drenthe aan meededen. Ruim 1000 leden waren actief op verschillende sportlocaties.

Alle teams van jong tot oud, meisjes en jongens, vrouwen en heren speelden voor punten voor de club. Uiteindelijk was SV Hoogersmilde in 2019 de club met het hoogste aantal punten en nam de Midden-Drenthe Zomer Cup wisselbokaal in ontvangst.

De edities in 2020 en 2021 konden net als vele andere activiteiten door de coronamaatregelen geen doorgang vinden, maar dit jaar kan het toernooi weer worden gehouden.

Grootste voetbaltoernooi

Johan Boer, voorzitter van de Stichting Midden-Drenthe Zomer Cup is blij dat alle seinen dit jaar op groen staan: ,,De eerste editie van het toernooi was een groot succes. Het was mooi om te zien dat dit voetbaltoernooi door zoveel verenigingen uit Midden-Drenthe werd omarmd en uitgroeide tot het grootste voetbaltoernooi van de gemeente. We hopen er dit jaar weer zo’n groot succes van te maken.”

Van de 10 clubs doen er dit jaar 9 mee en die hebben gezamenlijk meer dan 140 teams opgegeven, zodat zeker 1.000 voetballers actief zijn.

G-voetbal clinic

Nieuw dit jaar is de G-voetbal clinic. Op deze manier hoopt de organisatie ook mensen met een beperking aan het toernooi te binden. Het team Gezond in Midden-Drenthe is samen met Jan van Driel van de Zwaluwen Jeugdactie druk bezig om hier een try out voor op te zetten. De Zwaluwen Jeugdactie ondersteunt initiatieven waarbij iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook jongeren met een beperking.

Wethouder Erjen Derks is hierover enthousiast: ,,Als gemeente vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ondanks een mentale of fysieke uitdaging zijn er veel mogelijkheden om met sport bezig te zijn. We hopen dan ook op een grote opkomst en wellicht dat dit een mooie aanzet is voor nieuwe initiatieven op het gebied van G-sporten binnen onze gemeente.”

Iedereen maakt kans

De Midden-Drenthe Zomer Cup wordt gespeeld in een 7x7 formatie. Op deze manier wordt geprobeerd het klassenverschil tussen de verschillende teams te beperken. Deelname levert punten op, evenals de uitslag. De teams spelen dus niet alleen voor eigen winst in de categorie, maar ook voor de eigen club. Er komt vervolgens een verdeelsleutel waardoor het niet zo is dat de grootste club, of hoogst spelende club automatisch wint. Iedere vereniging heeft kans om te winnen en alle teams hebben invloed op de uitkomst. De winnende club krijgt de wisselbokaal en mag zichzelf een jaar lang de beste club van Midden-Drenthe noemen.

Programma

Vrijdagavond 17 juni: Seniorenelftallen en 35+/45+ , Dameselftallen en 35+/45+, JO 19.

Zaterdag 18 juni: Jeugd JO 7 t/m JO 17 Wedstrijden Midden-Drenthe selecties, Clinic G-voetbal.

Het toernooi wordt zaterdag 18 juni afgesloten met een prijsuitreiking en feest op het sportpark van sv Hoogersmilde, de glorieuze winnaar van de eerste editie in 2019.

Nieuws

menu