Stefanuskerk in Beilen staat in het teken van een bijzonder muziektheater: Winterreise of Kolde tocht

Een mooie culturele middag in de Stefanuskerk in Beilen. Harry Cock

In de Stefanuskerk in Beilen is zondag 13 maart een uitvoering te bewonderen van de muziektheater voorstelling ‘Winterreise of Kolde tocht’. Deze voorstelling is enerzijds gebaseerd op de beroemde liederencyclus Winterreise van Franz Schubert en anderzijds op de vertaling van deze liederen in het Drents door de Asser dichter Egbert Hovenkamp II in het boekje Kolde tocht (2008).
Lees meer over
Midden-Drenthe

In de voorstelling vormt een verhaal over een hedendaagse liefdesgeschiedenis de rode draad. Deze liefdesgeschiedenis, die zich afspeelt in Drenthe, wordt verteld door Harm Dijkstra, een bekend Drents cabaretier.

Tijdens de voorstelling wordt het verhaal over de liefdesgeschiedenis afgewisseld met liederen uit de Winterreise en in het Drents vertaalde liederen van Egbert Hovenkamp II. De liederen uit de Winterreise worden gezongen door Han Warmelink, de in het Drents vertaalde liederen door zangeres Martijje. Martijje en Han Warmelink worden op de vleugel begeleid door Erik Kammenga.

Liefdesverdriet

Aan het eind van de voorstelling draagt Egbert Hovenkamp II een gedicht voor. Zo ontstaat een bijzondere combinatie van klassieke muziek, hedendaagse verhalen en poëzie. Het centrale thema is liefdesverdriet.

De voorstelling begint om 15.00 uur, reserveren kan via kc@stefanuskerkbeilen.nl

www.stefanuskerkbeilen.nl

Nieuws

menu