Stuivertje wisselen bij de ChristenUnie Midden-Drenthe: Gert Jan Bent is opnieuw fractievoorzitter

Gert Jan Bent. Annepaul Roukema

Gert Jan Bent neemt de plaats in van Henk Heideveld als fractievoorzitter van ChristenUnie Midden-Drenthe. Henk Heideveld doet op zijn verzoek een stapje terug vanwege zijn drukke werkzaamheden.

In 2006 behaalde de ChristenUnie voor het eerst een raadzetel in Midden-Drenthe. Sinds die periode is Gert Jan Bent actief in de lokale politiek als raadslid, fractievoorzitter en wethouder.

Gert Jan is momenteel naast zijn raadslidmaatschap ook voorzitter van de ChristenUnie Drenthe en staat hij als enige Drent op de landelijke kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamer verkiezingen die in maart 2021 plaatsvinden.

Gert Jan Bent is in zijn dagelijkse werkzaamheden onder andere directeur-bestuurder van Florion, een onderwijsorganisatie met 22 basisscholen, en voorzitter van de raad van toezicht van stichting Attenta.

Henk Heideveld is sinds 2010 fractielid van de ChristenUnie Midden-Drenthe en sinds 2014 fractievoorzitter. Henk blijft zich actief inzetten als raadslid voor de ChristenUnie Midden-Drenthe

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Drenthe
menu