Tekstdichter Michaël Steehouder verzorgt lezing over 'Scherven van zekerheid'

De tekstdichter reflecteert op de teksten van de kerkliederen. Pixabay

Tekstdichter Michaël Steehouder houdt zondag 6 maart een lezing in de katholieke kerk in Beilen Vanaf 15.30 uur staat zijn nieuwste boek ‘Scherven van zekerheid’ centraal.
Lees meer over
Midden-Drenthe

Michaël Steehouder reflecteert op de teksten van de kerkliederen die hij de afgelopen vijftig jaar schreef. Liederen die steeds verder verwijderd raakten van de traditionele kerkelijke traditie, maar wel steeds bedoeld bleven om te zingen. Steeds meer mensen hebben moeite met de lering van de traditionele kerk, maar voelen zich tegelijk nog wel religieus betrokken. Zonder zekerheden, maar met vragen en twijfels.

Ze zoeken vernieuwing in de taal en de muziek, op een nieuwe maatschappij betrokken wijze. Het boek wil een bijdrage leveren in deze bezinning. Het gaat om liederen waarin lezers zichzelf herkennen.

Met muziek

Chris van Bruggen verzorgt de muzikale begeleiding.

Michaël Steehouder werkte tot zijn pensioen in 2011 als docent en hoogleraar communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. Hij schreef daarnaast teksten voor kerkliederen, waarvan er ca. 50 zijn opgenomen in de Oecumenische liedbundel ‘Zangen van zoeken en zien’.

Nieuws

Meest gelezen

menu